Knus Thuis: het 1e jaar

Beste allemaal,

Knus Thuis is nu een jaar online en ik wil jullie een overzicht geven van dat 1e toffe en drukke jaar.

Om de verjaardag van Knus Thuis te vieren ontvang je, als je, je nu inschrijft voor de Nieuwsbrief, binnen enkele dagen een code die je, 1 malig, 10% korting geeft op je besteling vanaf € 10,00. Deze korting geldt voor het hele assortiment van Knus Thuis en is geldig tot 31-5-2016.

Hoe het begon

Dodo-met-lampje-verkleindNa veel vijven en zessen, wist ik het. Ik wilde een eigen webwinkel in woon- en tuinaccessoires, die ook leuk zijn om cadeau te geven. Maar om naast een 40-urige werkweek ook ‘even’ een webwinkel op te zetten, dat zag ik niet zitten. Dus heb ik, na goed overleg thuis, de beslissing genomen om mijn baan op te zeggen en mij geheel te wijden aan mijn eigen webwinkel.

Nadat ik mijn ontslag genomen had, ben ik in eerste instantie vooral bezig geweest met het ontwerpen van de huisstijl voor mijn webwinkel. Er zijn heel wat kleurtjes, logo’s, lettertype en wat al niet meer voorbij gekomen voordat het naar mijn zin was. Familie en vrienden heb ik vaak gevraagd wat zij mooier, leuker en duidelijker vonden. Kortom wat zag er in hun ogen het beste uit. Alles bij elkaar leverde dat eindelijk mijn huisstijl op.

Het bouwen van mijn webwinkel

Nu kon ik verder met het bouwen van mijn webwinkel. Ik heb een cursus gevolgd en ben aan de slag gegaan met WordPress Eerst moest ik bedenken welke hoofd- en subcategorieën ik wilde gebruiken en hoe de pagina-indeling moest worden. Het was erg leuk om te doen, vooral als ik zag dat iets eruit kwam te zien zoals ik dat voor ogen had. Het kwam echter ook voor dat ik iets veranderde en dat dan alle pagina’s ineens totaal anders ingedeeld waren.( ###**!!&*&^^^) En probeer dan maar eens om alles terug te zetten zoals dat stond. Een aantal keren ben ik opnieuw begonnen omdat ik niet meer wist wat ik veranderd had. Maar al doende leert men en ik begreep steeds beter waar ik mee bezig was.

Uiteindelijk was de basis voor de webwinkel Knus Thuis gelegd.

De “schappen” vullen

De tijd om de “schappen” te vullen brak aan, dus op naar de diverse leveranciers. Wat is de keus groot !! Bij een leverancier was ik echt even van mijn stuk. Wat een oppervlakte en wat een keus. Ik heb er zeker 4,5 uur rondgelopen en eigenlijk heb ik toen niet eens veel gekocht, omdat ik zo overdonderd was door het aanbod. Bij latere bezoeken heb ik dat wel goed gemaakt ;-)) Wat zouden de klanten leuk vinden en wat niet. In eerste instantie ben ik op mijn gevoel afgegaan en dat was geen slecht idee zoals later bleek. Toen ik de artikelen in huis had volgde het fotograferen van de artikelen. bloempottenDit was vooral een klusje wat Koen en Karel (zie eerdere Nieuwtjes) erg leuk vonden. Daarna was het tijd voor het aanpassen van de foto’s, het maken van artikelomschrijvingen en het plaatsen van de artikelen in Knus Thuis. 


Eindelijk online

En eindelijk was het dan zover Knus Thuis kon online. Wat was dat spannend. Zou alles werken? Gelukkig werkte bijna alles goed. De reacties waren positief. De mensen vonden de site er leuk uitzien en goed werken en het assortiment viel in de smaak. Natuurlijk volgde er nog wat aanpassingen, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Nu moeten de mensen Knus Thuis nog gaan vinden. Online heb ik diverse webinars gevolgd over marketing ed. En natuurlijk heel veel informatie gelezen over hoe je klanten kunt bereiken en wat nog belangrijker is, hoe kun je ze vaste klant laten worden?

Knus Thuis promoten

MBF5Om mensen kennis te laten maken met Knus Thuis sta ik ook regelmatig op markten/ braderieën. Dat zijn altijd leuke, zij het lange dagen. Gelukkig word ik regelmatig bijgestaan door familie en vrienden. Op de markten kan ik kijken hoe de bezoekers op het assortiment reageren en zo kan ik dan weer mijn assortiment aanpassen.

Op deze dagen kreeg ik nogal eens de vraag of iets handgemaakt of zelfgemaakt was. Dat bracht mij op het idee om te beginnen met Dodo’s Creaties. Dit zijn zelfgemaakte accessoires. Wat ik maak is afhankelijk van mijn ideeën en de beschikbare materialen.

Verder staat Knus Thuis op diverse bedrijvenpagina’s en adverteer ik regelmatig via Facebook en andere sites. Ook op social media is Knus Thuis actief.

Hoe verder?

Kortom het was een heel hectisch eerste jaar waarin ik heel veel geleerd heb, veel gelachen heb en soms van de spanning wat lastig in slaap kwam. Maar ik zou het niet hebben willen missen!!! Het is zo leuk en spannend om dit allemaal zelf te doen.

Het 2e jaar is begonnen en ik ga weer genieten van het draaiende houden van mij eigen webwinkel Knus Thuis.

De ideeën blijven door mijn hoofd schieten. Voor wat betreft het verwerven van meer naamsbekendheid, het inrichten van mijn stand, Dodo’s Creaties en noem het maar op.

Ook jij kunt helpen om Knus Thuis meer naamsbekendheid te geven. Like Knus Thuis op Facebook en andere social media en deel de berichten van Knus Thuis.

Blijf op de hoogte van het nieuws van Knus Thuis via de social media of via de Nieuwsbrief.

Groetjes Dorien

Tags:

Comments are closed.