Knus Thuis Bij Lifestyle Experience

                            

Knus Thuis bij Lifestyle Experience.

Zoals jullie o.a. op Facebook hebben kunnen zien is Knus Thuis te zien geweest in het programma Lifestyle Experience van RTL.

Hieronder kunnen jullie lezen hoe dat zo gekomen is en hoe de opnames ed in zijn werk gingen. Het misschien wat lang geworden, maar er is zoveel te vertellen.

Vrijdag 5 mei

Op vrijdagmiddag, 5 mei, werd ik gebeld door Arjan, de programma manager van Eye Media Television. Zijn vraag was of ik het leuk vond om met Knus Thuis in het programma te komen.

Vol verbazing vroeg ik hem hoe hij bij Knus Thuis, een kleine webwinkel, terecht gekomen was. Volgens hem was ik goed te vinden via Google. En nadat hij de webwinkel bekeken had, leek het hem leuk om er een item over te maken.

We hebben toen gesproken over het opstarten van Knus Thuis, het assortiment en de werkzaamheden die er bij het runnen van een webwinkel komen kijken.

De vraag was: Wat zouden de mensen leuk vinden om te zien?

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, run ik Knus Thuis vanuit huis. Dus heb ik geen kantoor, showroom of magazijn. Ook de Dodo’s Creaties worden thuis door mij gemaakt, dus letterlijk Homemade.

Zo kwam ik op het idee om te laten zien dat ik aan verschillende Dodo’s Creaties werk. Arjan vond dat een goed idee. Het item zou dan in de aflevering van 18 juni uitgezonden gaan worden.

Omdat er toch wel wat kosten aan verbonden waren, wilde ik niet over de spreekwoordelijke 1 nacht ijs gaan. Van Arjan kreeg ik wat links gemaild, zodat ik meer informatie kon vinden.

Na het lezen en bekijken van de diverse stukken tekst en filpmjes, heb ik de knoop doorgehakt en Arjan gebeld om te vertellen dat ik graag in de uitzending van Lifestyle Experience zou komen met Knus Thuis.

Ondertussen had Arjan besloten dat het item van Knus Thuis beter in de aflevering van 28 mei zou passen. Dus zouden er vrij snel opnames gemaakt moeten worden.

Hoe nu verder?

We hebben besproken hoe het nu allemaal verder zou gaan.

Ik zou door iemand van productie gebeld worden om een datum voor de opnames af te spreken. En om het script ed door te nemen wat ik nog zou gaan ontvangen.

Natuurlijk liep ik daarna als een soort opgewonden speelgoed beestje rond te hopsen.

Lucas werd die avond gek van me. Ik bleef maar kwetteren en ideeën spuien over wat ik zou laten zien.

Het leek mij leuk als de kijkers een idee van het eindproduct zouden krijgen, dus moest het iets zijn wat ik al voor een deel voor kon bereiden.

Uiteindelijk besloten dat het een sfeerlichtje van hout en een windlichtje van klei zouden worden.

Ik had, op dat moment, nog geen flauw idee wanneer de opnames plaats zouden vinden. Wel kon ik natuurlijk op mijn vingers natellen dat, dat uiterlijk die week erop zou zijn.

In het weekend dus aan het werk met de voorbereidingen voor de Dodo’s Creaties die ik wilde maken. Dus ik was klaar voor de opnames. En stuiterde het hele weekend gezellig door het huis.

Alsof ik een vooruitziende blik had, want maandag 8 mei rond 17.00u, werd ik gebeld door Nikki, de redactiecoördinator va Lifestyle Experience. Ze zouden de opnames graag woensdag 10 mei maken. Dat heb ik gelukkig op mijn werk kunnen regelen.

’s Avonds snel de vragenlijst ingevuld, die gebruikt zou worden voor het schrijven van het draaiboek.

Dinsdag 9 mei ontving ik het draaiboek zodat ik alvast kon lezen wat de vragen waren en hoe de planning was.

De opnamedag

En toen was het dus eindelijk, of eigenlijk al, woensdag.

Om 9.00 uur stonden Samantha, de presentatrice, en Carlo, de cameraman voor de deur.

Eerst even wat gedronken met iets lekkers erbij. Terwijl Samantha en ik zaten te kletsen ging Carlo ging zijn camera klaar zetten en wat opnames maken van de artikelen van Knus Thuis. Deze zouden dan gemonteerd worden door het item heen.

Daarna was het de beurt aan de Dodo’s Creaties. Dus ging ik in de weer met klei en hout. De kijkers kregen zo een blik achter de schermen van mijn creatieve activiteiten.

Daarna was het tijd voor het interview. Van te voren had ik daar het meest tegenop gezien. Het viel echter reuze mee, vooral omdat Samantha en ik van te voren ook al hadden zitten kletsen. Het voelde dus vreemd om met haar te praten. En natuurlijk kan ik uren vertellen over Knus Thuis.

Aan het eind van het interview heeft Samantha nog geholpen met het boren van een gat voor een theelichtje.

Rond 12.00 uur waren de opnames gereed en keerde de rust weer in huis.

Ik was helemaal niet hyper meer, of misschien toch nog wel een klein beetje ;-))

Wachten op de preview

De opnames zouden nu gemonteerd gaan worden en dan zou ik een link krijgen naar de preview. Deze kon ik dan bekijken. En als ik iets gewijzigd wilde hebben kon ik dat doorgeven.

Vol spanning hield ik mijn mailbox in de gaten. En op woensdagavond 17 mei was het dan eindelijk zover.

Snel het item bekeken. Deze was nog zonder de voice-over, maar met de tekst in beeld. Ik vond het zelf een erg leuk stukje geworden. Omdat ik het niet alleen wilde beoordelen, heb ik verschillende mensen laten kijken. En allemaal waren ze het met me eens. NIETS aan veranderen.

Aan Nikki van Eye Media Television, doorgegeven dat er niets aan het item veranderd hoefde te worden.

En toen was het wachten op de uitzending. Daar we niet thuis waren hebben we het programma opgenomen en toen we thuis kwamen direct gekeken.

Ik vond het zo leuk om Knus Thuis op de televisie te zien.

De reacties op de uitzending waren erg leuk. En ik kreeg zelfs via Facebook vragen over artikelen die ik maak.

Of Knus Thuis nu binnenkort uit zijn jasje gaat groeien is de vraag. Maar het was erg leuk om te doen. En zo af en toe moet je een gokje wagen.

Na de uitzending heb ik het stukje van Knus Thuis in digitale vorm ontvangen, zodat ik het kan gebruiken om Knus Thuis te promoten.

De nabeschouwing

Het is allemaal heel snel gegaan want op 5 mei was het eerste contact en op 28 mei was de eerst uitzending.

Daar ben ik eigenlijk wel blij om, want ik weet zeker dat ik anders gek van mezelf geworden zou zijn. Om van Luuk nog maar te zwijgen.

Wat mij opviel was dat iedereen van Eye Media Television, waarmee ik contact heb gehad, ook echt de site van Knus Thuis bekeken heeft. Dat kon je merken aan Samatha en Carlo die de artikelen herkenden van de website, aan de vragen die gesteld werden, de tekst die de voice-over verteld ect.

Nu afwachten of de bekendheid van Knus Thuis groter wordt. Het aantal likes voor de pagina van Knus Thuis op Facebook is wel gestegen. Dat is een goed begin, nu de rest.

Heb je de uitzending gemist of wil je het stukje nog eens zien? Klik dan hier om naar het filmpje op Youtube te gaan.

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen hoe ik het hele gebeuren ervaren heb. En als je de uitzending of het filpje bekeken heb, hoor ik graag wat je ervan vond.

Blijf op de hoogte van het nieuws van Knus Thuis via de social media of via de Nieuwsbrief.

Groetjes Dorien

Comments are closed.