Koen en Karel, mijn hulpjes (deel 1)

Koen Koen en Karel Karel

Beste Bezoeker,
Misschien heb je al eens katten gezien op de foto’s bij Knus Thuis. Dit zijn mijn hulpjes Koen en Karel. In dit eerste deel vertel ik je hoe ze bij ons gekomen zijn en in deel 2 zal ik je vertellen hoe zij me helpen bij mijn werkzaamheden voor Knus Thuis.

Zoals hierboven gezegd wil ik je kennis laten maken met mijn 2 hulpjes Koen en Karel. Zij helpen mij met de administratie, de productfotografie, het maken van de Dodo’s Creaties, het inpakken van bestellingen en alle andere werkzaamheden die op mijn weg komen.

Hoe zijn Koen & Karel bij ons gekomen?

Koen en Karel zijn 2 zwart/witte katertjes van bijna 5 jaar oud. Eerst wil ik je vertellen hoe Koen en Karel bij ons gekomen zijn. Een paar maanden nadat wij onze laatste kat ( Sam, bijna 19 jaar) in hadden moeten laten slapen, wilden we in het asiel gaan kijken voor een moedertje met kittens. Maar wat gebeurde er? Er kwam een kat aanlopen bij een collega van mijn man. Zij bleek zwanger te zijn en was volgens de dierenarts bijna uitgerekend. De collega, die wist van onze kattenwens, belde of wij een zwangere zwerfpoes in huis wilden nemen. Daar hoefden wij, natuurlijk, niet over na te denken en zo kwam Klaartje, zwanger en wel, in ons leven.

Nog-geen-12-uur-oud

Nog geen 12 uur oud

Klaartje-met-kittens

Klaartje met kittens

Na een week wierp zij vier kittens. Drie jongens ( 1 zwart en 2 zwart/wit) en één meisje (zwart/wit Tuxedo). De geboorte hebben we meegemaakt en het was zo mooi om te zien hoe Klaartje ze schoonmaakte en hoe de kitten gelijk een tepel zochten om te drinken.

 Het leven met vier kittens!!

Er brak een hele leuke periode aan. In het begin krioelden ze over elkaar heen en stonden ze nog niet stevig op hun pootjes. Hun staartjes stonden als penseeltjes overeind. Ze waren om op te vreten. Wat is zo’n kitten klein! En wat zijn ze zacht! En had ik al gezegd dat ze om op te vreten zijn?!!

Spelen

Lekker spelen

Op-de-krabpaal

Op de krabpaal

Tentje

Kamperen

Past-best

Dat past best

Toen de kittens wat ouder werden en de boel gingen verkennen werd het pas echt feest. Eerst bleven ze dicht bij de box en later, met mama, gingen ze steeds verder de kamer in. Alles werd onderzocht, beklommen, besprongen enz. Het was af en toe een drukte van belang. Vier rennende kittens door het huis. Van voor naar achter, de trap op en af. Een film volgen of een boek lezen lukte niet want het was veel te leuk om te kijken wat de kittens nu weer aan het doen waren. De woonkamer was hun speelterrein en overal lag speelgoed. Een tunnel, een tentje en dan natuurlijk de diverse balletjes, muisjes en krabpalen.
Als we ’s avond wilden gaan slapen begonnen ze meestal net weer aan hun speeluurtje, dus beleven wij weer ‘even’ kijken. Om dan uiteindelijk toch naar bed te gaan.

4-kittens

Bij het baasje op schoot

En als we dan eindelijk bijna sliepen, dan kwamen er vier kittens aangerend. Over en onder het bed door zaten ze elkaar achterna.

Knuffels

Zoek de knuffel

En je begrijp het al. Licht aan en kijken hoe leuk ze aan het stoeien waren. Kortom, onze nachten waren minder lang dan normaal.

 

 

Wat ook leuk was om te zien, was hoe Klaartje haar kittens opvoedde. Zij leerde de kittens op de kattenbak te gaan, zich te wassen en te jagen. En toen de kittens wat ouder werden en soms wat te fel speelden, vloog zij er tussen en kregen de vechtersbaasjes een tik.

Na twaalf weken zijn twee kittens (de zwarte en het Tuxedo katje )verhuisd naar de buren. We zien ze nog vaak, want tijdens de vakanties van de buren verzorgen wij ‘onze’ kittens. Ik vind het heel fijn dat ze zo dicht bij huis een goed thuis hebben gevonden.

K3

Klaartje, Koen en Karel

De andere twee kittens ( ondertussen Koen en Karel gedoopt) en Klaartje zijn bij ons gebleven. Klaartje ging verder met de opvoeding en wij hoefden ons niet druk te maken als er eens een keertje ruzie was. Klaartje ging er dan op af en deelde tikken uit. Zij verbeterde hun jagerskunsten totdat Koen en Karel een speelgoedmuis konden vangen en fileren.

Helaas hebben wij Klaartje begin 2015 in moeten laten slapen ivm acuut nierfalen. Nu moeten we dus zelf voor scheidsrechterspelen als dat nodig is. Dat is gelukkig niet vaak het geval want de broertjes Koen en Karel kunnen het over het algemeen goed met elkaar vinden. Ze rennen nog regelmatig achterelkaar aan door het hele huis en bij goed weer ook door de tuin. Nu ken je de geschiedenis van Koen en Karel. De volgende keer zal ik over hun werkzaamheden, voor Knus Thuis, vertellen.

Wil je geen Nieuwtje meer missen? Schrijf je dan nu in voor de Nieuwsbrief

Groetjes Dorien en kopjes van Koen en Karel.

Tags:

Comments are closed.