Koen en Karel, mijn hulpjes (deel 2)

Beste Bezoeker,

KoenKoen en Karel Karel

Misschien heb je al eens katten gezien op de foto’s bij Knus Thuis. Dit zijn mijn hulpjes Koen en Karel. In het eerste deel heb ik je vertelt hoe ze bij ons gekomen zijn en in dit tweede deel zal ik je vertellen hoe zij me helpen bij mijn werkzaamheden voor Knus Thuis.

Zoals je in het vorige deel hebt kunnen lezen zijn Koen en Karel zwart/witte katers van bijna 5 jaar oud. In 2011 zijn ze bij ons thuis geboren, nadat wij Klaartje, een zwanger aanloopstertje, in huis genomen hadden.

Nu dus bijna 5 jaar later zijn het twee stevige, lieve, en ondeugende katers. Ze houden van hun rust, maar kunnen ook nog heerlijk spelen en rennen. En als het weer het even toelaat mogen ze in de tuin rondstruinen.

Verder hebben ze er sind ik met Knus Thuis gestart ben, diverse werkzaamheden bijgekregen. Zoals de administratie, het maken van productfoto’s, het inpakken van bestellingen en het maken van Dodo’s creaties.

Koen

Koen-met-laptop

Koen werkt met de laptop

Koen is vooral goed in alles wat met de computer gedaan kan worden. Hij helpt bij het schrijven van mijn teksten, het voeren van mijn adminstatie, het bewerken van foto’s enz. Meestal komt hij ’s ochtends als ik opstart even kijken of de computer goed werkt. In de loop van de dag voert hij, als ik er geen erg in heb, ook nog wat testen uit. Het kan dan gebeuren dat mijn scherm heel anders ingedeeld is of dat een programma ineens anders werkt dan ik gewend ben. Ook past hij wel eens wat teksten aan. Soms houdt hij zich ook met het meer artistieke gedeelte bezig, maar dat valt eigenlijk onder de supervisie van Karel.

Karel

Karel-inspecteert

Karel inspecteert Dodo’s Creaties

Karel is artistiek aangelegd en helpt oa bij het maken en bewerken van productfoto’s en het creëren van Dodo’s Creaties. Zo helpt hij met de belichting en de opstelling van de producten en beoordeelt hij de materialen die ik gebruik voor mijn creaties. En tijdens het maken volgt hij alle handeling op de voet. Natuurlijk worden de Dodo’s Creaties niet op de site gezet zonder een grondige inspectie van Karel. Dus alle Dodo’s Creaties van Knus Thuis hebben de goedkeuring van mijn artistiek manager, Karel. Karel is ook degene die zorgt dat ik niet te lang achtereen aan het werk ben. Met gemiauw en soms grovere middelen zorgt hij ervoor dat ik regelmatig van mijn werkplek opsta. Dit doet hij om RSI, bij mij, te voorkomen. Al verdenk ik hem er soms van dat hij gewoon aandacht wil ;-))

Overige werkzaamheden

Karel-met-schaap

Karel helpt bij het maken van productfoto’s

Verder helpen zij beide met de diverse andere werkzaamheden. Zoals het inpakken van bestellingen. Ze leggen het papier goed, inspecteren de doos van binnen en buiten voordat het procuct erin gaat en het liefst ook als het product er al in zit. Maar meestal vind ik dat geen goed idee en steek ik daar een stokje voor. Ook bij het uitzoeken van de artikelen die ik meeneem naar een braderie, kan ik op hun hulp rekenen. Zij controleren of ik niets vergeet, door te kijken wat er achterblijft in de kasten en wat er klaarstaat om mee te nemen. Kortom zonder Koen en Karel zou ik veel meer werk hebben aan Knus Thuis. Want zeg nou eerlijk, wat is er nu fijner dan de ‘hulp’ van twee kattenkinders.

Koen-en-Karel-als-model

Koen en Karel als model

Zo af en toe treden Koen en Karel ook op als model en zul je ze tegenkomen op foto’s van Knus Thuis. Ik weet dat ze er uitzien om op te vreten (misschien ben ik bevooroordeeld en heb ik het al eens gezegd ;-)) ), maar ze behoren niet tot het assortiment en zijn dan ook niet te koop.

Wij hopen dat je nu een beter inzicht hebt van de krachten achter Knus Thuis. De samenwerking bevalt ons erg goed en wij blijven Knus Thuis vernieuwen en verbeteren.

Wil je geen Nieuwtje meer missen? Schrijf je dan nu in voor de Nieuwsbrief

Groetjes Dorien en kopjes van Koen en Karel

Tags:

Comments are closed.