Toe aan een nieuw interieur? Misschien is de design woonstijl iets voor jou?

Wat is de woonstijl die bij jou past?

In de komende tijd zal ik in de Nieuwtje verschillende woonstijlen bespreken om je wat inspiratie te geven. Het belangsrijkste blijft echter dat het jouw thuis is!!! Dus doe vooral waar jij en je gezin zich lekker bij voelen.

Welke woonstijlen zijn er?

  • Landelijke woonstijl
  • Bohemian woonstijl
  • Design woonstijl
  • Scandinavisch woonstijl
  • Industriële woonstijl
  • Klassieke woonstijl
    Bedenk voordat je, je interieur aanpast goed wat je wilt en maak een map met alle ideeën die je zou willen gebruiken. Scheur foto’s uit bladen, maak foto’s van leuke dingen die je ziet of maak een schets van iets wat je zelf wilt maken. Verzamel kleurstalen en monsters van behang en stof. Het maakt niet uit als het veel is. Later ga je op je gemak die dingen uitzoeken die je echt wilt gebruiken en die van jouw huis, je thuis maken.En er zullen er nog wel meer zijn.

Design woonstijlWoonkamer
Vorige keer heb ik je kennis laten maken met de bohemian woonstijl. Deze is zeer uitbundig en kleurrijk. De design woonstijl is een geheel andere stijl. De design woonstijl in onder te verdelen in verschillende stromingen. De stromingen zijn bijvoorbeeld; Scandinavisch design, Deens design, Italiaans design en natuurlijk Dutch design. Voor al deze stromingen geldt dat het interieur minimalistisch is en dat er gebruik gemaakt wordt van ontwerpen van bekende ontwerpers.

 


Geschiedenis
De design woonstijl kwam op in de jaren 20, toen de ontwerpers ambacht en industrie wilden combineren. De vormen werden strakker en eenvoud en functionaliteit stonden voorop. Door de industriële revolutie kwamen er veel nieuwe materialen beschikbaar om mee te experimenteren. De eerste ontwerpen waren handgemaakt, later werden er meer ontwerpen gemaakt die geschikt waren voor massaproductie.

Kenmerken
De lijst van kenmerken van de design woonstijl is vrij lang. De woonstijl is modern en minimalistisch, puur, strak en sober. De materialen en producten zijn duurzaam en hoogwaardig. Het is vernieuwend, er wordt gebruik gemaakt van designklassiekers en het is licht.Design2 Design4

Materialen De materialen die veel gebruikt worden bij de design woonstijl zijn: metaal, glas, lichte houtsoorten, keramiek, kunststof en beton. De vloer wordt vaak voorzien van een gietvloer, zoals een cementvloer of betonlook. Ook een vloer van witte planken, licht eiken of grote tegels past goed bij de design woonstijl.

Kleuren In een design interieur wordt gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren met zwart, grijs en wit. Met contrasterende kleuren kun je accenten aanbrengen.Design6  Design3

Meubels en accessoires In een design interieur vind je strakke, sobere en tijdloze meubelen uitgevoerd in een duurzame stof en met een goede binnenwerk,zodat je er jaren plezier van hebt. Ook vintage designklassieker doen het goed. Gebruik glaswerk, kunst en persoonlijke bezittingen als decoratie. Zorg er wel voor dat je deze zorgvuldig kiest en gebruik niet te veel accessoires.

Industriële woonstijl De industriële woonstijl heeft veel raakvlakken met de design woonstijl. Het grote verschil is dat bij de industriële woonstijl meestal van grote, hoge ruimtes wordt uitgegaan. En dat een ruimte dus meerder functies heeft.

Uit het assortiment van Knus Thuis
fotolijst vis Vaasjesrec sfeerlicht met metalen bloemen sfeerlicht glas

Ik heb je hier een korte samenvatting gegeven van de design woonstijl, afkomstig van diverse artikelen op internet. Veel informatie heb ik van: www.jeinterieurinrichten.nl. De foto’s komen van verschillende websites. Als je meer wilt weten kijk dan op internet. Laat je niet overweldigen door alle informatie en zorg vooral dat je er je eigen draai aangeeft. Veel plezier ermee. De volgende keer zal ik je meer vertellen over de Scandinavisch woonstijl.

Wil je geen Nieuwtje meer missen? Schrijf je dan nu in voor de Nieuwsbrief
Groetjes Dorien

Tags:

Comments are closed.