Toe aan een ander interieur? Misschien is de bohemain woonstijl iets voor jou?

Toe aan een ander interieur?
bohemain1

Wat is de woonstijl die bij jou past?

In de komende tijd zal ik in de Nieuwtje verschillende woonstijlen bespreken om je wat inspiratie te geven. Het belangsrijkste blijft echter dat het jouw thuis is!!! Dus doe vooral waar jij en je gezin zich lekker bij voelen.

Welke woonstijlen zijn er?

  • Landelijke woonstijl
  • Bohemian woonstijl
  • Design woonstijl
  • Scandinavisch woonstijl
  • Industriële woonstijl
  • Klassieke woonstijl

En er zullen er nog wel meer zijn.

Bedenk voordat je, je interieur aanpast goed wat je wilt en maak een map met alle ideeën die je zou willen gebruiken. Scheur foto’s uit bladen, maak foto’s van leuke dingen die je ziet of maak een schets van iets wat je zelf wilt maken. Verzamel kleurstalen en monsters van behang en stof . Het maakt niet uit als het veel is. Later ga je op je gemak die dingen uitzoeken die je echt wilt gebruiken en die van jouw huis, je thuis maken.

Bohemian woonstijl
In het vorige Nieuwtje heb ik je meer verteld over de landelijke woonstijl.
Deze keer een heel andere woonstijl: De bohemian woonstijl. Dit is een zeer uitbundige stijl, maar je kunt de bohemian woonstijl ook minder extreem toepassen, zoals je hieronder zult lezen.bohemian-style-3bohemian-style-7
Als een bohemain woonstijl je aanspreekt, dan ben je niet bang voor kleur, patroontjes en een mengeling van verschillende stijlen en een beetje kitsch

 

 

 

Materialenbohemian-interior-2 bohemian-interior-1

De gebruikte materialen zijn hout, aardewerk en natuurlijk kleurrijke stoffen en patroontjes. Alles kan en mag. Verschillende vormen kleuren en materialen door elkaar.
bohemian-style-2bohemian-style-1

 

Kleuren
Wil je, je uitleven met een kleurtje? Bij de bohemian woonstijl kan dat. Je kunt de meeste vreemde kleuren gebruiken en combineren met printjes. Het hoeft niet eens op elkaar afgestemd te zijn!!!!

 

Meubels en accessoiresStoel
Ook hier geldt alles mag. Een opvallend behangetje, gecombineerd met een kleurrijke bank en een lekker groot vloerkleed. Voeg wat kleurrijke, eventueel wat kirscherige accessoires toe. Haal je mooiste vakantie souveniers uit je kasten en maak daarmee je interieur nog persoonlijker.

 

Uit het assortiment van Knus Thuis
windlicht blauw glas windlichten vogels met bril dwaze leguaan met stekels kaarsenSfeerlicht-Houtblok-Gaas-Aan Waterfles-met-Touw

Kortom bijde bohemain woonstijl is niet saai en eigenlijk kan alles.

Vind je dit toch iets te veel van het goede maar spreekt de bohemain woonstijl je toch aan?
Houdt het dan iets rustiger en combineer verschillende patronen in dezelfde kleur met elkaar. Of gebruik wat minder verschillende en of felle kleuren. Je kunt ook de basis van je interieur rustig houden door te kiezen voor neutrale kleuren. Door het gebruik van kleurrijke en opvallende accessoires geeft je het dan bohemian touch.

Ik heb je hier een korte samenvatting gegeven van de bohemain woonstijl, afkomstig van diverse artikelen op internet. Als je meer wilt weten kijk dan op internet. Laat je niet overweldigen door alle informatie en zorg vooral dat je er je eigen draai aangeeft. Voor zelfmaakideeën raad ik je aan op www.Welke.nl en www.Printerest.com te kijken. Informatie en een aantal foto’s heb ik van: www.stylishmom.nl , Pinterest en diverse andere sites.

Veel plezier ermee. De volgende keer zal ik je meer vertellen over de Design woonstijl .

Wil je geen Nieuwtje meer missen? Schrijf je dan nu in voor de Nieuwsbrief.

Groetjes Dorien

Tags:

Comments are closed.