Toe aan een nieuw interieur? Misschien is landelijk wonen iets voor jou?

Wat is de woonstijl die bij jou past?

landelijk3

In de komende tijd zal ik in de Nieuwtje verschillende woonstijlen bespreken om je wat inspiratie te geven. Het belangsrijkste blijft echter dat het jouw thuis is!!! Dus doe vooral waar jij en je gezin zich lekker bij voelen.

Welke woonstijlen zijn er?

  • Landelijke woonstijl
  • Bohemian woonstijl
  • Design woonstijl
  • Scandinavisch woonstijl
  • Industriële woonstijl
  • Klassieke woonstijl

En er zullen er nog wel meer zijn.

Bedenk voordat je, je interieur aanpast goed wat je wilt en maak een map met alle ideeën die je zou willen gebruiken. Scheur foto’s uit bladen, maak foto’s van leuke dingen die je ziet of maak een schets van iets wat je zelf wilt maken. Verzamel kleurstalen en monsters van behang en stof . Het maakt niet uit als het veel is. Later ga je op je gemak die dingen uitzoeken die je echt wilt gebruiken en die van jouw huis, je thuis maken.

Landelijke woonstijl

landelijk-interieur Landelijke-keukenDe eerste woonstijl waar ik je wat tips en tricks over wil geven, is de landelijke woonstijl. Deze woonstijl is zeer populair in Nederland en het zal je bekend voorkomen omdat je het veel bladen ziet. Een landelijke woonstijl staat voor comfort, nostalgie, het buitenleven en handwerk. Denk aan het romantische plaatje van een oude boerderij, waar veel natuurlijke materialen gebruikt zijn en waar de meubels doorleeft zijn. Een leefkeuken en een haard mogen eigenlijk niet ontbreken.

woonkamerBadkamerMaterialen De gebruikte materialen zijn natuurlijk zoals, wol, vachten en hout. Maar ook katoen, linnen en smeedijzer horen bij deze stijl. Tegenwoordig zijn er ook veel producten te koop gemaakt van sloophout. Of je gaat lekker zelf aan de slag. Als je aan pallets kunt komen, doe dat. De planken zijn prima geschikt om leuke dingen zoals tafeltjes en plantenbakken mee te maken. Gebruik voor de muren een ruige structuur.

Kleuren Om de sfeer compleet te maken gebruik je vooral natuurlijke en subtiele tinten. Offwhite, vergrijsde tinten en taupe zijn hiervan voorbeelden.

Meubels en accessoires In een landelijke stijl draait het om comfort. Dus een grote bank waarop je kunt “wonen” mag eigenlijk niet ontbreken. Verder een lekker kleed op de vloer, een ruime eethoek van onbewerkt hout en leuke manden, oude gebruiksvoorwerpen, glaswerk en kant . Lekkere kussentjes met een zachte stof. Nog wat mooie (zwart/wit) foto’s in een simpele lijst aan de muur of op een kastje en je bent helemaal klaar.

Landelijk1 Landelijk4 Eetkamer

Ik heb je hier een korte samenvatting gegeven van de landelijke woonstijl, afkomstog van diverse artikelen op internet. Er is veel over geschreven, dus als je meer wilt weten kijk dan op internet. Laat je niet overweldigen door alle informatie en zorg vooral dat je er je eigen draai aangeeft.

Voor zelfmaakideeën raad ik je aan op Welke en  Pinterest te kijken. De foto’s heb ik van Liever, Mulder wonen, Welke, Lifestyle & Wonen ea.

Veel plezier ermee.
De volgende keer zal ik je meer vertellen over de Bohemian woonstijl .

Wil je geen Nieuwtje meer missen? Schrijf je dan nu in voor de Nieuwsbrief.
Groetjes Dorien

 

 

Tags:

Comments are closed.