Toe aan een nieuw interieur? Misschien is de scandinavisch woonstijl iets voor jou

Wat is de woonstijl die bij jou past?

scandinavisch-interieur

In de komende tijd zal ik in de Nieuwtje verschillende woonstijlen bespreken om je wat inspiratie te geven. Het belangsrijkste blijft echter dat het jouw thuis is!!! Dus doe vooral waar jij en je gezin zich lekker bij voelen.

Welke woonstijlen zijn er?

  • Landelijke woonstijl
  • Bohemian woonstijl
  • Design woonstijl
  • Scandinavisch woonstijl
  • Industriële woonstijl
  • Klassieke woonstijl
    Bedenk voordat je, je interieur aanpast goed wat je wilt en maak een map met alle ideeën die je zou willen gebruiken. Scheur foto’s uit bladen, maak foto’s van leuke dingen die je ziet of maak een schets van iets wat je zelf wilt maken. Verzamel kleurstalen en monsters van behang en stof. Het maakt niet uit als het veel is. Later ga je op je gemak die dingen uitzoeken die je echt wilt gebruiken en die van jouw huis, je thuis maken.En er zullen er nog wel meer zijn.

Scandinavische woonstijl
 De vorige keer heb ik het over de designs woonstijl gehad. Deze keer wil ik je meer vertellen over de scandinavische woonstijl.

De scandinavische woonstijl is tijdloos, rustig en eenvoudig. Men weet echter wel een warme uitstraling te creeëren Je kunt het rustig houden met veel natuurlijke scan1materialen en natuurlijke tinten. Wil toch iets meer kleur? Maak dan gebruik van kleurige accessoires. Gebruikt rustige tinten met hier en daar een fellere kleur. Houd de basis, dus de muren en en de vloeren rustig en licht. Plaats niet te veel meubels en accessoires, maar gebruik juist een paar mooie stukken. slaapkamer-inrichten-scandinavisch-decordots2-1020x1024  scan20

Materialen
In de scandinavische woonstijl zie je vooral veel natuurlijke materialen terug. Houten vloeren, al dan niet wit geschilderd. Gebruik van lekkere zachte, warme stoffen, zoals vilt, wol en vachten. Ook riet is een veel gebruikt materiaal in het Scandinavische interieur

Kleuren
Meestal wordt als basis de kleur wit gebruikt. Dit combineer je vooral met verschillende grijstinten en pasteltinten. Voeg hier en daar een zwart accent toe. Je kunt ook wat meer kleur toevoegen maar gebruik niet te veel felle kleuren.Scandinavisch_wonen_-_kleurrijk_3 scan10

 

Scandinavisch-landelijk-wonen   Tafel

Meubels en accessoires
Plaats een mooie grote lichte bank van natuurlijk materiaal, een grote houten eethoek. Leg mooie kleden op de vloer en verspreid zachte kussen en plaids over de bank. Zet wat gezellige lantaarns neer of een blad met mooie kaarsen.

Uit het assortiment van Knus Thuis

Kaarsenopbladbloem fotolijst learn, live, hope Waterfles met beugeldluiting   Windlichten HSH Amber Houtblok 2 bakjes

Ik heb je hier een korte samenvatting gegeven van de scandanavische woonstijl, afkomstig van diverse artikelen op internet. Veel informatie en foto’s heb ik van: www.bobbieshome.nl, www.markita.nl, www.anjadw.plazilla.com en nog vele anderen.
Als je meer wilt weten kijk dan op internet. Laat je niet overweldigen door alle informatie en zorg vooral dat je er je eigen draai aangeeft. Veel plezier ermee. De volgende keer zal ik je meer vertellen over de Klassieke woonstijl.

Wil je geen Nieuwtje meer missen? Schrijf je dan nu in voor de Nieuwsbrief
Groetjes Dorien

Tags:

Comments are closed.